A Halley-üstökösből származó Orionida meteorok minden év októberében közelítik meg a Földet. Az Orionida meteorraj idén október 20-23-a között lesznek a láthatóak az égbolton, akár szabad szemmel is láthatóak lesznek, ha az időjárás is kedvező lesz.  Az orionida meteorokat a világ minden tájáról megfigyelhetik. A raj radiánsát, magyarul: kisugárzási pont, ahonnan a csillaghalmaz kiindul, az Orion kardjánál kell keresni, errefelé azonban ne számítsunk látványosabb hullócsillagokra, azon a környéken a meteorok kevésbé fényesek és csak rövidebb nyomot hagynak.

 A meteorraj megfigyelését jelentősen nehezíti a fényszennyezés, ezért ha az ember látni akarja a jelenséget, ajánlott sötétebb helyre félrevonulnia ahol a közvilágítás nem annyira zavarja a megfigyelést. A megfigyeléshez nem érdemes távcsövet használni, az objektumok mozgása sokkal jobban követhető szabad szemmel.

Néhány meteor kifejezetten látványosnak és gyorsnak fog tűnni, de nem kell aggódni, ezek az objektumok többnyire kisebbek és nem fenyegetik a Földet.